12-06-15

kringloopwinkelen voor beginnerst-shirt - tweedehands//rok - tweedehands//schoenen - tweedehands

Toen ik mijn 'welkom terug' bericht plaatste waren er een paar mensen die zich afvroegen wat voor berichten er in hemelsnaam al 2 jaar in mijn concepten staan. Dit soort berichten dus. Een blogpost waarin ik je vertel wat je moet doen in tweedehandswinkels.

1. Neem eens een kijkje op de website of Facebook pagina van je favoriete kringloopwinkel, waarschijnlijk zijn er kortingsdagen of nieuwe collecties waar jij nog niets van wist.

2. Zoek naar lange maxi rokken met een leuke print, deze kan je perfect als stof gebruiken om iets nieuws van te naaien. Je zal verbaast zijn hoeveel stof er wel niet in zo'n maxi rok zit!

3. In de Think Twice vind je leuke kleding, maar in minder bekende tweedehandswinkels vind je vaak ook wat leuks, voor veel minder geld. Je moet alleen wat beter zoeken.

4. Zit er een scheur of gaatje in het kledingstuk dat je wil kopen, vraag dan aan een verkoper of je korting krijgt. Ik raad aan om dit vooral te proberen in iets duurdere tweedehandswinkels (bv. Scruples in Antwerpen), maar het spreekwoord 'een nee heb je, een ja kan je krijgen' geld zeker in alle winkels.

5. Vintage hotspots in Antwerpen. Loria is echt een aanrader!

6. De lengte van rokken of jurken kan je makkelijk zelf aanpassen, wees dus niet bang van veel te lange jurken.

7. Let niet op maten. Maten van tweedehandskleding zijn te vergelijken met maten van de H&M. Wanneer je iets mooi vindt pas je het, of het nu 3 maten te klein/te groot is of niet.

8. Ga geen tweedehandswinkel binnen met het doel om met één specifiek kledingstuk buiten te komen, dat zwarte kleedje met open rug ga je daar niet vinden. Er is één uitzondering op deze regel: jeansbroeken, want de perfecte jeansbroek vindt je altijd in een tweedehandswinkel.

9. Neem genoeg geld mee! Het kan zijn dat je de ene keer maar 5 euro uitgeeft en de andere keer een superfabuleuse bontjas van 30 euro mee wilt nemen.

10. In onbekende tweedehandswinkels vind je soms goedkope merkkleding. Koop het kledingstuk en verkoop het online, dit is je kans om rijk te worden. Je wilt niet weten welke merken ik al heb zien hangen voor minder dan 5 euro.
(Wist je dat sommige mensen hier serieus hun brood mee verdienen? Voor openingstijd bij tweedehandswinkels voor de deur staan, om vervolgens snel alle waardevolle stukken mee te grissen en te verkopen voor het tiendubbele van de prijs, dat is pas een job.)

11. In normale winkels word je misschien raar aangekeken wanneer je in de mannenafdeling rondsnuffelt, in tweedehandswinkels is dat niet het geval. Mannenschoenen zijn ook zeker aan te raden!

12. Doe een legging en een topje aan, desnoods onder je gewone kleren. Hier kan je bijna elk kledingstuk overheen passen, zo hoef je niet te wachten tot er een pashokje vrij is.

13. Koop iets niet gewoon omdat het goedkoop is. Keur een tweedehandskledingstuk alsof het nieuw zou zijn.

14. Tweedehands is verslavend. Let dus op, want voor je het weet zit je met een kamer vol rekken ecologisch verantwoorde kleding, 10 rollen vintage behangpapier, merkkleding voor minder dan de helft van de prijs én heb je nog geld over om nog eens terug naar de kringloop te gaan.

Ik zou het ook leuk vinden als je mijn enquête invult. Hij gaat over allemaal blogdingen, om deze blog nog leuker te maken. Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten