28-09-13

30 Creatieve dingen: Suzie's huisWeten jullie nog dat ik een tijdje geleden een lijst met creatieve dingen om te doen heb gemaakt? De eerste opdracht in die lijst was om een verhaal te verzinnen bij een foto van iemand die je niet kent.

 'Zoek een foto van iemand die je niet kent in een tijdschrift, bedenk een persoonlijkheid en een levensverhaal voor hem/haar.'

Dat ga ik nu dus doen, alleen heb ik de opdracht wat veranderd. In plaats van een foto bedenk ik de persoon bij een (adembenemend, superprachtig) huis dat ik zag toen ik op vakantie was. Hier komt dus het levensverhaal van Suzie, de vrouw uit het roze huis.


Dit roze huis heeft Suzie's man 20 jaar geleden voor haar laten bouwen. Ze hebben er nooit samen gewoond, want Suzie's man ging dood voordat het huis af was. Nu woont Suzie er alleen, kinderen heeft ze nooit gekregen, alhoewel ze zelf opgroeide in een groot gezin met veel broers en zussen. Oorspronkelijk komt Suzie's familie uit Venetië, Italië. Tenminste, dat is wat Suzie iedereen verteld. Eigenlijk is ze geboren in Brussel, en is alleen haar oma kwart Italiaans. Om haar 'Italiaanse afkomst' te benadrukken draagt Suzie enkel Italiaanse kleurrijke merkkleding en altijd een felgekleurd doek in haar grijze haar. Sporten, wandelen en buitenkomen in het algemeen doet ze niet. Wanneer ze naar de supermarkt gaat doet ze een lange mantel en een donkere zonnebril aan, want ze wil niet herkend worden, dat zou haar mysterieuze beeld verpesten.
's Nachts, wanneer er niemand meer in de buurt is om haar te zien, gaat ze op haar pantoffels en in haar nachtjapon naar buiten om de post uit de brievenbus te halen, de stenen leeuwen af te stoffen en even naar de zee te kijken. Gewoon, om te zien of hij nog niet uitgedroogd is. Dat zou natuurlijk elke dag kunnen gebeuren.
Overdag is Suzie vooral bezig met 'dingen in de gaten houden' door, door de vele raampjes in haar huis met haar verrekijkertje naar buiten te kijken. Veel interresants ziet Suzie nooit, behalve dan de enkele toerist die van haar prachtige huis foto's maakt natuurlijk.

4 opmerkingen: