31-07-13

7 fotografie tips

1. Maak eerst een foto vanonder gezien, vanboven gezien, schuin en op ooghoogte. Kijk dan welke foto's er het mooiste uitzien, en maak dan pas je echte foto.

2. Als je een foto van iets groots maakt (kamer, landschap) maak eens een foto van het geheel, zoom dan in op de foto die je genomen hebt en verplaats het ingezoomde beeld naar andere delen van de foto. Zo zie je meteen welke details mooi op foto staan.

3. Stop niet wanneer je één goede foto hebt. Maak er nog een paar extra, maar dan net iets anders. Je weet maar nooit of één van je laatste foto's toch veel beter gaat zijn dan de eerste.

4. Wanneer je tevreden bent met je foto zoom je met je camera eerst eens in om te kijken of de foto wel scherp is, als hij wazig is kan je nog altijd (voor meer licht zorgen/scherpstellen en) nieuwe foto's maken. Doe dit altijd! Want als je pas later uitvindt dat de foto wazig is kan je misschien niet meer teruggaan naar de plek waar je de foto genomen hebt, om een nieuwe te maken.

5. Zit niet meer tips te lezen op je laptop dan je tijd spendeert met échte foto's maken. (Hier moet ik zelf nog wat aan werken, hihi)

6. Zonder een +500€ camera kan je ook goede foto's maken! Oefen dus eerst met de camera die je al hebt (of dat nu een redelijk goede camera is of een gsm). Denk dus niet dat je niet eerst moet oefenen met een gewone camera, en dat wanneer je een dure camera koopt die camera vanzelf perfecte foto's gaat maken!

7. Is je foto toch een beetje wazig of te donker geworden? Geen probleem, met Photoshop of Picmonkey krijg je dat zo weer weg!

1 opmerking:

  1. Leuke tips, heel handig!
    Liefs!
    http://anneauty.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen